Co widzi osoba zablokowana na Messengerze?

Co widzi osoba zablokowana na Messengerze?

14 października 2022

Funkcja zablokowania danej osoby na Messengerze bywa przydatna. Za jej pomocą możemy zablokować spamerów, czy osoby, z którymi po prostu nie chcemy już utrzymywać żadnych kontaktów.

Wiemy jednak, jak to bywa w praktyce. Czasami, mimo że chcemy kogoś zablokować, nie chcemy, by się o tym dowiedział. Z tego powodu, w tym krótkim poradniku, opiszę, co widzi osoba zablokowana na Messengerze.

Przede wszystkim, warto zacząć od tego, że zablokowana osoba nie otrzyma żadnego powiadomienia o tym, że ją zablokowałeś.

Osoba zablokowana powinna ujrzeć komunikat dopiero po wejściu w konwersację z Tobą na Messengerze, gdy będzie chciała na nią odpowiedzieć. Wówczas w polu do wprowadzania tekstu powinna wyświetlić się następująca wiadomość:

Nie możesz odpowiedzieć na tę konwersację.

lub taka:

Ta osoba jest niedostępna.

Jest to bardzo dobre rozwiązanie, ponieważ obie wiadomości nie muszą świadczyć o tym, że dany użytkownik został zablokowany. Mogą one oznaczać też na przykład to, że dezaktywowaliśmy lub usunęliśmy swoje Facebookowe konto.

Osoba zablokowana nie będzie mogła do Ciebie pisać, ani dzwonić na Messengerze. Pamiętaj jednak, że zablokowanie danej osoby nie spowoduje usunięcia historii Waszych wcześniejszych konwersacji.